fbpx
Selecteer een pagina

De boodschap van mijn zoon

We lopen naast elkaar en het is nu mijn beurt: “Ik ben dankbaar voor dat ik hier met jou loop.” Mijn zoontje lacht. Nu is het zijn beurt. Hij zegt: “ ik ben dankbaar dat we het leven gekregen hebben. Want als het leven er niet was geweest, was dit er allemaal niet.” Hij kijkt om zich heen en wijst de zon aan, de prachtige roze lucht vandaag, de school, de stoep. Ik slik van ontroering.

Ik keek mijn zoontje liefdevol aan en realiseer me weer: Van kinderen kun je zoveel leren.

Vorige week was dit gesprek met mijn zoontje. Het raakte me, maakte me ook weer wakker. Ja, het leven is je gegeven en alles wat daar in zit. Door zijn woorden kon ik op een diepere laag nog eens voelen hoe bijzonder dat is. Soms kan het leven zo vanzelfsprekend zijn. Het naar school brengen, de stoep waar je op loopt, het feit dat er een school is aan je voorbij gaan en hoe prachtig dat is. Aan je voorbij gaan omdat je niet in dat moment bent. In het nu bent of gewoonweg vergeet te waarderen dat het leven een cadeau is. Als er verdriet en lijden is, vind ik het meest moeilijke om te onthouden.

En vorige week was er nog een dergelijk bijzonder moment dat ik een kind zo ontzettend bewonderde. Het ging om Greta, 15 jaar, die zich hard maakt om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Zij heeft impact, echt. Zij zei in het filmpje wat ik zag dat ze bewust koos om zich te richten op de kinderen en niet op de wereldleiders, omdat die niet luisteren, want als ze geluisterd hadden gingen we niet om met ons milieu zoals nu. Het onderstaande filmpje zullen de wereldleiders wel gehoord hebben.

Link naar het filmpje van Greta

Raak.

Gezond verstand dat is wat het bij mij oproept. Kinderen, die nog puur zijn, gebruiken hun gezonde verstand over wat goed voor de natuur is en wat niet goed is voor de natuur. Kinderen kunnen hun waardering uitspreken voor het leven, wat hun gegeven is en bedenken oplossingen die logisch zijn en simpel.
Laten we wat meer dat pure kind zijn in het nieuwe jaar en daarvoor staan.
Vind vreugde in het gewone.

Veel liefs,
Yvonne Margaretha