fbpx
Selecteer een pagina

Vier tips na een relatiebreuk voor emotionele rust speciaal voor moeders

 

Een ander woning vinden, boel op orde maken, roosters voor de kinderen, mediators, verdeling van de boedel. Heel veel regelzaken komen op je af. Daarnaast ook nog de emotie van jezelf en emoties naar de kinderen toe. Het is zoeken hoe je je ‘nieuwe’ relatie met je ex vormgeeft. Het is een periode waarin je geleefd wordt. Ook als alles al geregeld is. Het is een periode waarin je op zoek bent naar een nieuwe balans. Vaak is het een periode van overleven in plaats van leven. 

 

Ja, het is lastig en je weet dat je beter voor jezelf moet zorgen, maar waar begin je? Ik geef je graag de onderstaande tips.

1. Begin klein

Ik kan alleen maar zeggen begin klein. Verwacht geen bergen van jezelf. Bekijk gewoon waar kun je hier en nu winst behalen in beter voor jezelf zorgen. 

 

Pak bijvoorbeeld meer rust momenten, maak dat ook niet te groot. Wat zijn gaatjes in de tijd en structuur die je nu hebt? De 5 minuten dat je wacht voor de school van de kinderen gebruiken om een meditatie te doen. Of eerst dat kop thee pakken als je thuis bent uit het werk. 

Wat zijn jouw gaatjes in je rooster? Hoe wil jij die benutten? Kies er één en maak daarvan een nieuwe gewoonte.

 

2. Maak het jezelf zo makkelijk mogelijk

Je wilt koken voor jezelf (en de kinderen) en een gezond leven. Maak het jezelf wat makkelijker, zonder dat je afbreuk doet aan gezond leven. Een gezond leven, inclusief gezonde voeding, helpt immers ook.

Voorbeelden waar je aan kan denken:

  • Kook voor twee dagen
  • Haal eens kant-en-klaar fruit voor in de diepvries.
  • Haal een zak sla en maak een smoothie.
  • Vraag een vriend of hij/zij een periode voor jullie één dag in de week wil koken. 

 

Kijk vooral waar jij persoonlijke winst kan behalen om het jezelf het makkelijker te maken. Maak dat tot je nieuwe gewoonte.

 

3. Vraag hulp

Vraag of iemand een half uurtje even voor de kinderen wil zorgen en maak dan zelf een wandelingetje. Gun je het zelf. Ook voor je dierbaren is het fijn dat je tijd voor jezelf neemt. Het maakt dat je meer rust en ruimte krijgt. Je zult merken dat je daardoor meer in verbinding blijft met je dierbaren. 

 

4. Schrijf

Schrijf deze periode. Richt je bij het schrijven niet op verhalen over negatieve dingen die spelen. Richt je bij het opschrijven vooral op onderwerpen waar jij kracht uit haalt en dankbaarheid voor voelt. Die momenten zijn er, ondanks dat het een lastige periode voor je is. 

 

 

Tot slot

 

Ik hoop dat jij jezelf gunt in ieder geval één tip te gaan toepassen.  Wil je ondersteuning? Dat kan. Ik ben er graag voor je.

Misschien is het onderstaande aanbod wat voor jou? Schroom in ieder geval niet om vrijblijvend te kijken of informeren. Het is helemaal oké om een steuntje in de rug te krijgen.

Meer rust in de omgang met je ex? De video serie en de zelfhulpmethode kunnen hierbij helpen. Je kunt met deze e-training zelfstandig aan de slag.

Vind jij het fijn om handvatten te hebben voor emotionele rust? Hoe zou het zijn om 8 weken online gecoacht te worden? Dit kan door de onlinetraining Verder na een relatiebreuk te volgen, thuis via de academie van Yvonne Margaretha en op jouw moment. Daarnaast is mogelijk om je te laten coachen. Dit kan ook online. Informeer naar de mogelijkheden.

Ik wens je succes met de tips!

Yvonne Margaretha