fbpx
Selecteer een pagina

De toepassingen voor een (im) materieel rijk leven

Zo mooi dit bericht van mijn huidige mentor en coach Issa, waarin ze de initiatieven van haar members deelt. Ze zet mega goede initiatieven van members op de kaart. Ze heeft deze vrouwen begeleid naar verbinding, authenticiteit en vrijheid.
Daarmee maakt ze in mijn ogen de wereld een betere plek te maken. Met haar skills veroorzaakt ze doorbraken en een olievlek die de wereld nodig heeft.
Ik vind dit een prachtig voorbeeld van een van de toepassingen van een rijk leven. Het principe van creatie in plaats van competitie toepassen. Dit is 1 van de twaalf. Maar deze raakt me als ik hem toegepast zie.

Omdat het zo tegengesteld is aan wat ik de afgelopen decennia heb geleerd. Geleerd over: the survival of the fittest, het recht van de sterkste. Geleerd dat je uit moet kijken voor concurrenten, je de competitie moet aan gaan. Dat er tekorten zijn en dat je moet zorgen voor jouw aandeel. Dit aandeel veilig moet stellen.
De aanname dat er geen overvloed is. Dat raakt me.
Er is genoeg op deze aardbol voor iedereen. Er is overvloed. Genoeg water, voedsel, genoeg intellect om de wereld een betere plek te laten zijn dan het nu is. Een gegeven is dat als iedereen kiest, mentaal kiest voor vrede en overvloed, er geen armoede, geen oorlog zou zijn. Dat iedereen, die daar voor kiest in overvloed kan leven. Er is een recht op een overvloed dat geldt voor ieder mens,
niemand uitgesloten.

En hoe zou de wereld er uit zien als we hierop zouden vertrouwen? Dat ieder van ons dit zou geloven en hier naar gaat even en
daardoor ervaart dat het echt waar is? Dat overvloed weggelegd is voor iedereen?
De wereld zou veranderen. We zouden tolerant zijn. Elkaar meer helpen. Er zou geen geweld of armoede aan de orde zijn.
We zouden niet meer denken in concurrentie, maar in creatie. Hoe we met elkaar meer leven voor iedereen kunnen creëren, in plaats van alleen zorgen voor ons zelf en de dierbaren daarom heen.
Het maakt me verdrietig en blij tegelijk. Verdrietig omdat we zo nog niet leven. En omdat het moeilijk is om in de huidige maatschappelijke en wereld context in overvloed en creatie te geloven.

En ja ook blij! Want het kan anders! En het gaat anders worden. Stap voor stap zullen steeds meer mensen bewust worden van de kracht van samen creëren en de fundamentele principes en gaan toepassen. Principes die al omschreven zijn in de vorige eeuw. Mijn verlangen is de boodschap van overvloed te verspreiden. De toepassingen voor een rijk, materiaal en immaterieel, leven te delen.
Zodat ik op mijn manier een steentje bijdraag aan meer vreugde op de wereld. Het leven is niet bedoeld om ongelukkig te zijn. Ja, we creëren contrasten, maar de bedoeling daarvan is weer je weg terug te vinden naar een vreugdevol leven vanuit liefde en niet vanuit angst. Mocht je interesse hebben in meer weten over de toepassingen, houd mijn berichten in de gaten.

Ik houd je graag op de hoogte.