fbpx

Yvonne Margaretha

Je ondersteunen om ruimte en rust te voelen om te genieten en vrijheid te voelen in jouw leven, daar word ik blij van. Mijn lievelingslied om blij te worden is ‘Because I am happy’ van Pharell Williams. Wat is die van jou?

Ik ben een zachtaardige (hoog)gevoelige en tegelijkertijd krachtige vrouw van 41 jaar. Kracht en kwetsbaarheid gaan voor mij samen. Ik ben bewustzijnscoach. Ik help mensen zich zelf te zijn. Ik weet dat als je terug gaat naar wie je in essentie bent, jouw kern, dat je veel meer leeft vanuit een gevoel van genieten, voldoening, tevredenheid en rust. Hoe meer mensen vanuit dat gevoel leven, hoe mooier onze wereld voor onszelf wordt om in te leven. Op deze manier wil ik bijdragen aan een mooiere en fijnere wereld. Met vrede in jezelf, meer vrede in de buitenwereld. Mijn kernwaarden in mijn werk: duurzaamheid (in de uitkomst), veiligheid om jezelf te zijn en respect.

 

Mijn transformatieproces is 11 jaar geleden begonnen toen ik mijn spullen pakte en alleen verhuisde naar Gelderland om daar een nieuw leven op te bouwen. Ik had een innerlijk weten dat ik op deze plek hoorde te zijn. Vanaf het moment dat ik deze stap maakte, merkte ik wel hoe moeilijk het voor me was om mezelf te zijn. Ik wist ook niet goed wat er met me aan de hand was. In 2015 realiseerde ik me pas echt dat ik mezelf niet was en me ten koste van mezelf had aangepast aan de buitenwereld. Mijn lichaam gaf aan wat er aan de hand was en ook wat voor onverwerkte gebeurtenissen en pijn in mijn lijf en (onder)bewuste zaten opgeslagen. Flashbacks, angst, paniek. Het was onwerkelijk en een ontzettend zware eenzame periode. Ik bleef doorgaan en op een gegeven moment kon ik echt niet meer.

Het werd me steeds meer helder dat het leven dat ik leidde een leven was dat ik dacht te willen leiden. Ik was ver van mezelf verwijderd.

Vanaf dat moment begon een zoektocht en ruimte geven aan mijn herstel en weer een nieuw leven op te bouwen. Mijn body, mind en soul vroegen om een ander pad dan het pad van de eerste helft van mijn volwassen leven. Het was een bijzondere, leerzame en helende zoektocht, die me veel ‘wijsheid’ heeft gebracht.

In de gebaande paden kon ik niet mijn herstel vinden en toen ik het gebaande pad van de reguliere zorg los liet, ging mijn proces in sneltrein vaart. Ik kwam er meer en meer achter dat met alleen aandacht voor het cognitieve ik er niet kwam. Simpelweg omdat mijn body  en soul niet mee werden genomen.

2018  was een belangrijke mijlpaal toen mijn toenmalige coach Issa tegen mij zei: het is time voor een shift. Dat moment staat me nog goed bij. Nu is er inmiddels geen weg meer terug naar mijn oude ik. Het voelt als een vorig leven. Ik weet nu veel beter wie ik ben en wanneer ik me teveel aanpas of geef. Ik voel nu van binnenuit dat genieten, ontspannen en vrije tijd heel normaal is in je leven. Ook voor jou! Natuurlijk ken ik nog worstelingen of heb ik nog wel eens gedachten die me niet ondersteunen, maar mijn basis is nu fundamenteel anders. Er is bijvoorbeeld vertrouwen gekomen dat het leven voor mij werkt. “The universe has my back”, zoals Gaby Bernstein zo mooi zegt.

Ik kom naast vreugde pijn en verdriet tegen in mijn leven, maar ik blijf zelf aan het stuur en in mijn stevige fundament staan. Ik beweeg bewust flexibeler door het leven en weet mijn gevoeligheid en bewustzijn ten positieve in te zetten voor mezelf en anderen. Bovendien weet ik nu ook heel goed hoe je mentale ‘shit’ kunt opruimen om plek te maken voor een nieuw leven.

Mijn kracht is intuïtief werken met een schat aan interventies in mijn rugzak, die verder gaan dan reguliere coaching gesprekken.

Ik wil zo veel mogelijk mensen bereiken met mijn gedachtegoed. Binnen vijf jaar wil ik zo ver zijn dat ik met allround coaching en ‘teachings’ bijdraag aan ‘mentale gezondheid’ en bewustzijn op een andere meer eigentijdse manier in Nederland en in het buitenland. 

Over mijn opleidingen en ervaringen

 

Door mijn opleidingen, werk en levenservaringen kan ik je op maat coachen om het leven te leiden dat jij wil leven en waar je van geniet.

Ik maak gebruik van eigentijdse krachtige coaching, tools en meditaties. Ik ben opgeleid als (effortless) coach, heb daarnaast opleidingen gevolgd bij Gabrielle Bernstein, Marie Forleo, Jitske Kramer, Luk DeWulf, Diane van Beaumont. Ook ben ik mindfulness trainer en heb ervaring met een breed scala aan krachtige methodes die ik kan inzetten in jouw proces. Alle interventies die ik gebruik en in opgeleid ben, heb ik zelf ondergaan met positief resultaat. Ik ben dus zowel professional als ervaringsdeskundige. Voor jou betekent mijn ervaring en achtergrond dat ik intuïtief de werkwijze en methode kies, die op dat moment bij je past. Dat kan ook een geheel unieke afgestemde methode zijn. Dit gaat verder dan een regulier gesprek en de resultaten zijn daardoor duurzaam en dieper. 

Voorafgaand aan de oprichting van Yvonne Margaretha ben ik jaren als coach, adviseur en leidinggevende werkzaam geweest op gebied van mens en organisatie. Daar leerde ik vele mensen kennen, verfijnde ik mijn coaching skills en leerde ik veel over wat ik niet meer wil in het leven en wat daadwerkelijk belangrijk voor me is. Mijn ervaring als voormalig hoofd P&O en huidig ondernemer maakt me ook op dat gebied een krachtige gesprekspartner.

Over mij persoonlijk

 

Ik vind heel veel dingen leuk, onder andere dat ik moeder ben van een prachtige zoon. Ik houd van persoonlijke ontwikkeling en daarnaast ben ik een liefhebber van muziek, katten, boeken, sauna en de natuur, met daarin een warm hart voor bomen. Na mijn eerste bezoek aan Ibiza was ik verkocht, omdat ik me zo thuis voelde bij de rustige kant van Ibiza. Verder vind ik duurzaam eten en leven heel belangrijk. Daar waar kan, wil ik namelijk bijdragen aan een betere omgang met ons milieu en het welzijn van de dieren in de wereld. Verder geloof ik dat pure voeding ons meer gezond houd.

Ik ben benieuwd wie jij bent. 

Graag tot ziens,

Yvonne Margaretha