fbpx
Selecteer een pagina

Soms slaap je niet goed aan het einde van de dag. Simpelweg omdat je te moe bent. Het gaat dan niet om gewoon moe, maar moe, omdat je veel energie hebt gelekt en energie hebt overgenomen van anderen.

Niet je eigen energie weggeven

Vandaag wil ik het hebben over je energie minder ‘ten koste’ van jezelf kunt weggeven. 

Adem eerst even drie keer diep in en uit. Nu mijn vraag:

Wanneer merk je dat op een dag meer energie hebt over gehouden dan dat je werk heeft gekost? Wat heb je dan gedaan? Schrijf alles op wat er in je opkomt.

Adem dan nog eens drie keer diep in en uit. Lees hetgeen je hebt opgeschreven nog eens door. Wat maakt die dag meer succesvol? Welke kwaliteiten, hulpbronnen, activiteiten, omgevingsfactoren, factoren in jezelf maken dat deze dag beter gaat.

Kies je belangrijkste inzicht en wat je daarmee wil.

Schrijf dan ook voor jezelf op wie je daarvoor moet zijn? Wat zijn dan eigenschappen of kenmerken. Is een bepaalde vaardigheid nodig of is het bijvoorbeeld nodig om een bepaalde belemmering op te ruimen. Hierbij bewust stil staan gaat het een groot verschil voor je maken.

Suggesties voor je energie behoud.

Ik heb een aantal suggesties om je energie te behouden. Misschien ken je ze al en misschien ook niet. Hoofdmoot is dat ik je inspiratie wil geven. 

Om minder energie van jezelf weg te geven, kan je visualisatie of affirmatie oefeningen doen. Maak deze zo dat het voor jou het beste werk. Ik geef een aantal suggesties. Je kunt ze ook combineren. Bedenk voordat je gaat werken:

  • Dat je alle energie die niet van jou is, teruggeeft aan de ander.
  • Dat alle energie die van jou is, weer bij jou terug is.
  • Beeld je in dat jij de oppervlakte bent van een meer. Het water beweegt enorm als het buiten stormt. Onder de waterspiegel van het meer is het stil. Stel je voor dat jij dat meer bent. Jij bent de kalmte en rust.
  • Kies een affirmatie die helpt voor jou energie bijvoorbeeld:
    • Bijvoorbeeld één van Gabrielle Bernstein: Ik neem regelmatig de tijd om me te realiseren dat ik liefde ben en dat wonderen bij het leven horen.
    • Ik ben niet verantwoordelijk voor de ander. Ik laat bij de ander wat bij hem of haar is. Ik weet dat ik het maximale doe om zijn/haar proces te ondersteunen. Meer dan dat kan ik niet doen.

Bedenk wat voor jou het beste kan werken. Laat je me weten wat jij gaat doen?