fbpx
Selecteer een pagina

Fluitend uit je werk door flow in je werkzaamheden

Ik heb zelf 20 jaar gewerkt als personeelsadviseur, coach en later als hoofd P&O als managementteam lid. Ik ‘draaide’ reorganisaties. Alhoewel ik blij ben dat ik nu on- en offline coach op gebied van persoonlijke groei,, mag ik nog graag mijn organisatieontwikkeling expertise inzetten. Mijn jarenlange ervaring gebruik ik ook van business tot business. Een van de mooie instrumenten vond ik Lean Six sigma. Ik deel graag een belangrijk principe uit deze methode.

Fluitend uit je werk komen, wordt makkelijker als je business in ‘flow’ loopt. Daarvoor is het belangrijk om de processen in je bedrijf goed lopen. Dit geldt als je een zzp-er bent,  meerdere mensen in dienst hebt of werkt bij een grotere organisatie..

Als je goed weet wie je klanten zijn en wat zij willen is het belangrijk om de processen te gaan stroomlijnen. Hoe zij de processen in je bedrijf ingericht.

Waarde toevoegen voor de klant

Belangrijke vraag is:

Wat voegt waarde toe aan de klant?

Waarde toevoegende activiteiten in de ogen van de klant, die noodzakelijk zijn om diensten te leveren wil je met zo minimaal mogelijke effort laten verlopen. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld je online marketing, je nieuwsbrief aan- en afmeldingen of  je facturatie.

Zij er geen waarde toevoegende activiteiten in de ogen van de klant? Schrap deze dan meteen.

Ik focus me in deze mail even op verspilling van activiteiten. Bij verspilling kunnen we denken aan;

  • Verspillingen door een gebrek aan kwaliteit, waardoor je ‘fouten’ moet herstellen.
  • Verspillingen doordat je je talenten niet volledig benut.
  • Verspilling doordat je te veel voorraad van iets hebt.
  • Verspilling doordat je talent van mensen die je helpen niet inzet,
  • Verspillingen doordat je vaak voor iets heen en weer moet lopen.
  • Verspillingen omdat je moet wachten op informatie
  • Verspillingen omdat je gegevens op meerdere plekken opslaat.
  • Verspillingen omdat je zelf iets doet wat je niet goed kan.

 

Misschien heb je een blinde vlek voor waar jij te maken hebt met verspilling? Ik vermoed dat er altijd wel iets is, waarvan je weet dat je het eigenlijk anders zou moeten doen.

Kijk heel eerlijk naar jezelf en schrijf deze ‘verspillingen’ op. Besluit nu meteen wat de eerste behapbare stap is om daar iets aan te gaan doen. Wie gaat wat wanneer doen?

Zorg ervoor dat je het ook echt gaat doen of laat doen.

 

Succes, Liefs, Yvonne