fbpx
Selecteer een pagina

Het geheim van je intuïtie te ontwikkelen

Belangrijke tips om als een professional in het ontwikkelen van je intuïtie te stappen

Intuïtie is die zachte stem dat in je oor fluistert als je stil bent of het gevoel hebt dat je iets moet doen, zonder echt te weten waarom. Het is dat onderbuikgevoel dat je zegt dat het juiste moment om actie te ondernemen is aangebroken, zelfs als het helemaal niet logisch lijkt.

Jouw intuïtie niet ontwikkelen is als het verspillen van een superkracht! Intuïtie is dan ook een verbazingwekkend iets dat je leven volledig ten goede kan veranderen. Als we allemaal zouden werken aan het ontwikkelen van ons buikgevoel, zouden we veel overweldiging en verwarring verliezen van wat het leven ons bijna dagelijks bezorgt.

Waardoor word je belemmerd om jouw intuïtie te volgen?

Het probleem is dat je er zo aan gewend geraakt bent om in je hoofd te leven. Er wordt ons van alles aangeleerd op school, maar niet hoe te mediteren. We leren sociale media en Snapchat gebruiken, maar niet wat een spiritueel gids is. Gewoon omdat we er zo aan gewend zijn geraakt om subtiele gevoelens of daden van synchroniciteit te negeren, geeft ons een goede reden om onze intuïtie te leren ontwikkelen. Iedereen wordt tenslotte geboren met dit krachtig werktuig dat ons soepeler door het leven kan leiden dan een GPS.

Wat is intuïtie?

In een notendop, intuïtie is de manier waarop je Hogere Zelf (ook bekend als je ziel) met je communiceert. Huh? Waarom zou ik met mezelf moeten communiceren? Wel, omdat we allemaal spirituele wezens zijn met een ziel. En de meesten van ons leven in een prachtig fysiek lichaam maar vergeten hun ziel. Denk er eens over na… Denk je dat onze ziel gewoon aan de andere kant op ons aan het wachten is als we sterven? Tuurlijk niet! Onze ziel is de ware versie van onszelf en is bij ons, hier en nu. Het is onze geest – het deel van ons dat nooit sterft. Onze ziel is de beste en meest liefdevolle versie van onszelf. Het fysieke lichaam waarin we ons bevinden, is maar een klein onderdeel van ons. En wat nog belangrijker is, ons fysiek lichaam is slechts tijdelijk, maar onze ziel is voor altijd.

Dit gezegd zijnde, vind je niet dat het belangrijk is om te werken aan het ontwikkelen van jouw intuïtie? Het is de enige manier om daadwerkelijk te communiceren met je ziel en rust in je hoofd te brengen.

Hoe weet ik of ik intuïtief ben?

Er zijn veel mensen die beweren dat ze intuïtief zijn, maar wat betekent het eigenlijk en hoe bepaal je of je een intuïtief individu bent? Het is aangeraden om voor jezelf uit te maken of je een 5e zintuig persoon of een 6e zintuig persoon bent. Een 5e zintuig persoon zal de wereld eerder door het ego bekijken. Deze mensen leven vaak met een gevoel van angst en maken zich zorgen over het behagen van de mensen om hen heen. Iemand die de visie van een 5e zintuig persoon heeft, beschouwt de wereld als alles wat anderen zijn tegenover zichzelf. Ze zijn niet hun authentieke zelf en ze voelen zich vaak geïsoleerd en losgekoppeld. Heel wat mensen leven een vijfde zintuiglijk leven. Dit is niet de manier waarop je wilt leven.

Wat betekent een 6e zintuig persoon?

Dit is een persoon die zijn of haar intuïtie heeft geactiveerd. Ze begrijpen zichzelf meer en begrijpen ook dat ze meer zijn dan een ego. Ze hebben een geheel nieuwe wereld van bewustzijn en creativiteit geopend. Het belangrijkste is dat ze meer verbonden zijn met anderen en met de wereld om hen heen, zowel fysiek als spiritueel. Ze zijn zeer intuïtief en begrijpen dat hun authentieke zelf hun geest is. Dit is de manier waarop ook jij wilt leven, toch?

Je doel in het leven zou dan ook moeten zijn om een ​​6e zintuig persoon te worden, zodat je intuïtiever kunt worden. Als je dit doet, zal je merken dat je geniet van extraatjes zoals:

 • Meer creativiteit
 • Meer productiviteit
 • Betere intuïtieve genezingsmogelijkheden
 • Minder angst en stress
 • De aandacht die verandert van problemen naar oplossingen
 • Een verlicht hart
 • Betere synchroniciteit
 • Stijgende vibraties

Hoe word je moeiteloos intuïtiever?

Met de basisprincipes van intuïtie en wat je doelen met je intuïtieve kant zouden moeten zijn, is het belangrijk om te begrijpen hoe je deze veranderingen in je leven kunt aanbrengen. Er zijn een aantal manieren om je intuïtie te verbeteren. Om te beginnen moet je je intuïtie activeren, zodat je kunt stoppen met overdenken en kunt luisteren naar die krachtige stem in jezelf. Hier zijn een paar manieren om dat te doen:

Door mediteren contact met je intuïtie

Meditatie is een krachtig hulpmiddel, vooral als het gaat om het helpen opbouwen van je intuïtie. Het leert je om meer verbonden te zijn met je ziel, lichaam en geest. Je hoeft ook geen lange tijd te mediteren om resultaten te zien. Slechts enkele minuten per dag of mijn geleide meditatie volgen is voldoende. Je vind hier een meditatie van 3 minuten om in verbinding te komen met je intuïtie.

 

Stel jezelf vragen tijdens het mediteren

Wist je dat Leonardo Da Vinci zijn studenten voortdurend voor de gek hield? Dit was geen oefening in nutteloosheid, het was een echt krachtig hulpmiddel van Leonardo om zijn studenten anders te laten denken over de wereld om hen heen. Door je brein uit de denkmodus en in de afvraagmodus te zetten, word je meer open, nieuwsgieriger en intuïtiever. Het maakt je beschikbaarder voor nieuwe dingen. Je hoeft gedurende de dag niet alles in vraag te stellen, maar begin met 25 dingen. Je hoeft de dingen die je in vraag stelt ook niet te beantwoorden. Jezelf gewoon die dingen afvragen, is meer dan voldoende. Dit zal je helpen je energie te vergroten, je te openen voor nieuwe informatie en je van binnenuit te veranderen.

Train je intuïtie door jezelf authentieke vragen te stellen

Net zoals je je hersenen traint, moet je ook je intuïtie oefenen. Het helpt je antwoorden te krijgen van je ziel door je open te stellen voor je zesde zintuiglijke zelf. Hieronder stap voor stap hoe je het doet:

 • Ga rustig liggen met je voeten op de grond.
 • Adem in en uit doorheen je voeten en in je hart.
 • Blaas een grote adem uit, alsof je een kaars uitblaast.
 • Herhaal het proces en laat je aandacht naar je hart gaan.
 • Wanneer je geest stil en vredig is, stel jezelf dan authentieke vragen en kijk wat je intuïtie je vertelt.
 • Met dit proces zal je niet alleen je intuïtie oefenen, maar het zal je ook helpen het gevoel te begrijpen wanneer je intuïtie je vertelt wat je moet doen.

Wees bewust

Als je je bewust bent van het feit dat je een intuïtief wezen bent, is de eerste stap in het ontwikkelen van je intuïtie gezet. We hebben dat hierboven besproken.

Wees stil en voel daardoor je intuïtie

Onze samenleving is verslaafd aan doen en altijd maar bezig zijn. Maar voor het ontwikkelen van intuïtie moet je stil zijn om die stille en zachte stem van je ziel te kunnen horen. Je ziel kun je niet horen als je je voortdurend in de “Go” -modus bevindt. Maak er dus een gewoonte van om elke dag wat tijd te nemen om alleen te zijn met jezelf. Ga naar binnen en luister naar wat je ziel je probeert te vertellen.

Omring jezelf met positieve invloeden

Negatieve mensen zijn overal en kunnen ons beroerd en leeg laten voelen. En wanneer we ons schuldig voelen of hun negatieve energie overnemen, raakt onze aura beschadigd en wordt het ontwikkelen van intuïtie moeilijker. Dus, begin vandaag al met een verbod op drama. Doe een poging om ruimte te creëren tussen jou en negatieve mensen. Het is inderdaad niet eenvoudig om eraan te ontsnappen, maar doe er tenminste niet aan mee. Als iemand op kantoor aan het roddelen is, loop dan weg. Breng je pauze door met meditatie of drink ontspannen een heerlijke kop koffie of thee. Andere tips voor meer positiviteit in je leven:

 • Omring jezelf met positieve en liefdevolle berichten. Speld een paar inspirerende citaten op een muur.
 • Neem een ​​boek van je favoriete spirituele leraar en besteed elke dag aandacht aan het lezen ervan.
 • Ontvolg negatieve mensen op Facebook en andere sociale media.
 • Kleur mandala’s in een volwassen kleurboek of probeer er zelf een te tekenen.
 • Als je bovenstaande tips toepast, kan een paar minuten ‘positieve tijd’ beginnen je vibratie te transformeren en hierdoor het ontwikkelen van je intuïtie gemakkelijker gemaakt worden.

 

Begin een dagboek om zo je intuïtie te versterken

Een geschreven woord heeft altijd meer kracht! Er zijn heel wat mensen die zeggen dat hun intuïtie zich heeft geopenbaard door een dagboek te beginnen. Het is alsof ze het antwoord al wisten, maar er moesten geraken door alles op te schrijven. Dat komt omdat we het eigenlijk allemaal wel al weten, maar het gewoon niet zien of horen omdat we het elke dag opnieuw te druk hebben. Je hoeft niet elke dag een dagboek bij te houden, maar bijvoorbeeld enkel als je zin hebt of als je intuïtie je vertelt dat je iets hebt ontdekt.

 

Ik vermoed dat de 22 tips voor meer rust in je hoofd en om meer vanuit je gevoel te leven ook interessant voor je kunnen zijn. Vraag ze aan via de knop.

Wees dankbaar

Het is gemakkelijk om te klagen als bepaalde dingen niet precies volgens plan verlopen, maar er zijn zoveel dingen om dankbaar voor te zijn! Neem daarom elke dag even de tijd om je te concentreren op drie dingen waarvoor je dankbaar bent. Het is verbazingwekkend hoe deze eenvoudige oefening je een boost aan positieve energie kan geven, je vibratie kan verhogen en je kan openen voor Goddelijke leiding. En waarom niet een stap verder gaan? Heeft iemand je verrast met iets lekkers of iets anders? Neem dan even de tijd om te bedanken en wat positiviteit terug te geven.

Durf te experimenteren en vraag om hulp

Als je hulp nodig hebt, moet je het vragen, toch? Misschien weet je het al, maar voor hen die het nog niet weten: onze spirituele gidsen staan altijd om ons te helpen. In bepaalde televisieprogramma’s vragen bekende personen of andere deelnemers het publiek altijd om op hen te stemmen nadat hun scores bekend zijn gemaakt, wat het leuk maakt voor ons om erbij betrokken te geraken! Ook onze spirituele gidsen denken er zo over. Het is leuk voor hen om ook betrokken te raken in ons leven. Dit is dan ook de reden waarom ze in onze buurt vertoeven. Het ontwikkelen van je intuïtie is nog leuker wanneer je om hulp vraagt. Vraag dus hulp aan je gidsen, engelen, geliefden in de hemel. Roep gewoon alle troepen op!

Zoek naar tekens

Oké, je hebt je spirituele gidsen om hulp gevraagd. Wat nu? Wel, nu moet je luisteren. In andere woorden: jezelf afstemmen en jezelf openstellen voor wat ze je te vertellen hebben. Wees vervolgens op je hoede voor tekenen, die bijvoorbeeld in de vorm van liedjes kunnen komen of iets dat gezegd of gedaan wordt.

Reageer met je onderbuikgevoel

Heb je ooit een test gedaan en hoewel je intuïtie je zei om “A” te beantwoorden, antwoordde je in plaats daarvan “B” en kreeg je het fout. Wanneer je je plots geïnspireerd voelt om iets te doen, doe het dan! En ga jezelf nadien niet analyseren. Analyseren is als het doden van de ontwikkeling van je intuïtie. Intuïtie is er voor ons hoogste en beste goed. Het is duidelijk dat het je niets zal vertellen om je in de problemen te brengen.

Luister naar je lichaam

Er is een reden waarom we de uitdrukking “onderbuikgevoel” gebruiken. Dit komt doordat ons spijsverteringskanaal vol zit met kleine zenuwreceptoren die informatie van de hersenen krijgen om te bepalen hoe ze zich moeten gedragen. Ons lichaam en geest zijn onderling verbonden op een manier die zelfs de grootste wetenschappers niet volledig kunnen begrijpen! Een kleine hulp is dat ons lichaam ons wel degelijk kan helpen bij het ontwikkelen van onze intuïtie. Let bijvoorbeeld op je ademhaling of een benauwd gevoel in je lichaam wanneer je je intuïtie hebt gevolgd of juist niet.

Wees geduldig

Het ontwikkelen van intuïtie kost tijd. Begin dus niet meteen te panikeren als het in het begin een paar keer fout loopt. Het belangrijkste is dat je elke dag een beetje groeit en je intuïtie blijft trainen. Het zal enige tijd duren om een ​​consistente verbinding met je intuïtie te ontwikkelen. Maar geef niet op en durf te experimenteren! Denk ook niet dat je het niet goed doet en laat je ook niet wijsmaken dat het allemaal een verspilling van tijd en energie is, maar blijf regelmatig de tijd nemen om jouw ongeziene, maar alleswetende intuïtie aan te boren. Na verloop van tijd werpt het absoluut zijn vruchten af, zelfs ​​op manieren waar je nooit van had durven dromen!

 

Waarom je intuïtie serieus nemen en je aura beschermen zo belangrijk is

Een sterke en gezonde geest kan je helpen bij het bereiken van je dromen en doelen. Wanneer je alles positief bekijkt, verbeter je de kracht van je geest en zal je waardevolle kwaliteiten bezitten zoals vastberadenheid, doorzettingsvermogen, passie, rust, toewijding en geduld, om er maar een paar te noemen. Dingen die allemaal belangrijk zijn in het ontwikkelen van je intuïtie.

Een sterke geest kan een zwak lichaam aan, maar een sterk lichaam geen zwakke geest. Jezelf innerlijk genezen, is erkennen dat je het vermogen hebt om je gedachten te kunnen bevelen zodat je alles kunt doen wat je van plan bent te doen. Vergeet niet dat je aura gewoon een verlengstuk van je is. Wanneer het sterk is, werkt het als een beschermend schild. Wanneer het breekbaar of beschadigd is, kan het je verlaten. Je aura beschermen is dus belangrijk, want hoe kun je je intuïtie volgen als je aura beschadigd is (negatieve energie die binnenkomt)

Onthoud dat intuïtie alles te maken heeft met je ziel aandacht geven. En om je intuïtie te ontwikkelen, moet je alleen maar je aandacht opnieuw instellen. Overweeg wat je in dit artikel hebt gelezen en pas het toe. Je zult zien dat je elke dag intuïtiever zult worden.

Begeleiding nodig?

Wanneer je in de rij staat in de supermarkt of in het winkelcentrum of gewoon op straat loopt, is glimlachen naar anderen het grootste energie-werk dat je kunt doen. De vriendelijkheid of liefde die we aan elkaar tonen, brengt altijd een rimpeleffect. Ook in jezelf gebeurt hetzelfde als je werkt aan de ontwikkeling van je intuïtie. De aandacht die je jouw ziel geeft, zal voor rust in je hoofd zorgen. Cijfer jezelf dus niet langer weg en breng opnieuw geluk in je leven! Doe je het liever met begeleiding? Profiteer dan van het geweldige aanbod of stuur me een bericht me voor een live of online coach sessie.